04.01.2008 Nazad  


Klub za primer
Sumirajući postignute rezultate u protekloj takmičarskoj polusezoni u redovima inđijskog srpskoligaša istaknuto je da su postignutim uglavnom zadovoljni. Da nije bilo nesrećnog poraza u poslednjoj utakmici jeseni učinak bi bio i povoljniji. Razlika od četiri boda u korist aktuelnog lidera Zlatibor vode nije nedostižna. Inđijci smatraju da uz odgovarajuća kadrovska pojačanja i kvalitetne pripreme na proleće mogu da napadnu lidersku poziciju

Protekli period bio je posvećen analiziranju postignutog iz svih uglova. U oceni ostvarenih rezultata istaknuto je da je klub uspeo u najbitnijem. "Kada smo sticajem raznoraznih okolnosti na kraju prolećnog dela protekle sezone, teška srca, morali da se pomirimo sa činjenicom napuštanja prvoligaškog društva nismo zapali u očaj. Brzo smo sagledali sve okolnosti i prihvatili se odgovornog zadatka. Postavili smo za cilj povratak među prvoligaše i najozbiljnije prionuli poslu. Za razliku od ostalih klubova, koji su podelili našu sudbinu nismo dozvolili pad kvaliteta. Nismo se pomirili sa tavorenjem među srpskoligašima. Kadrovski smo ojačali naše redove odgovarajućim igračkim imenima i na kraju jeseni postigli rezultatski skor, koji nam daje za pravo da se nadamo najboljem "istakao je u oceni jeseni Dragan Pilipović tehnički direktor Inđije".

Uz takmičarske rezultate uporedo smo radili na stvaranju potrebnih materijalnih uslova. Dosta je učinjeno na poboljšanju infrastrukture. S ponosom možemo istaći da naš sportski objekat spada medju najuredjenije. Možemo zaista da se podičimo onim što je u poslednje vreme uradjeno. Spremni smo da na najvišem nivou ugostimo sve sportske prijatelje, da se ne postidimo ni pred najuglednijim imenima. Priznanja, koja smo dobili najbolja su potvrda onoga što je dosad uradjeno. Nećemo se medjutim zaustaviti na onome što je do sada uradjeno. Imamo veoma ozbiljne planove da i dalje unapredjujemo uslove za rad i takmičenje. O ovome će se vrlo brzo više saznati", naglasio je Pilipović.

"Posvetili smo i odgovarajuću pažnju radu sa mladjim kategorijama. Škola fudbala okuplja impozantnih 400 polaznika .Pioniri, kadeti i omladinci našeg Kluba uključeni su u elitno takmičenje, kvalitetnu ligu Vojvodine gde beleže zapažene rezultate. Uz Vojvodinu, Novi Sad, zrenjaninski Banat, apatinsku Mladost i Spartak jedan smo od retkih klubova, koji imaju ovako organizovan stručno pedagoški rad. Inđija sa okolinom je oduvek bila bogat, nepresušan, izvor fudbalskih talenata. Nastojaćemo da ih na odgovarajući način pratimo i usmeravamo. Planiramo da stvorimo osnovu za jedan dugoročni projekat. Škola fudbala mora davati rezultate. Nastojaćemo da stvorimo okosnicu od igrača poniklih u našoj fudbalskoj školi. Dosadašnji rezultati potvrdjuju ispravnost ovakve orjntacije i garantuju da za budućnost fudbala u našoj sredini ne treba strepeti", poručio je Dragan Pilipović.


Dušan Milivanović
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.