03.01.2008 Nazad  


Zeleno-belo veče
Inđijci su na dostojan način obeležili završetak protekle godine. U prelepom ambijentu u restoranu na Gradskom stadionu okupili su se predstavnici svih generacija inđijskog srpskoligaša. Tradicija koja se neguje godinama i ovoga puta nije izneverena. Podsetili su se Inđijci na događaje koji su obeležili proteklu godinu i na prigodan način, uz prisustvo eminentnih gostiju, dali sebi za pravo da se opuste.

Predsednik Goran Ješić pozdravio je sve prisutne, zahvalio na podršci koju su inđijci imali tokom protekle godine, pre svega od sponzora i donatora, a potom i od svih onih koji su zdušno bodrili klub. Naglašeno je da se za naredni period očekuje ponovni uzlet u viši rang. Smatraju Inđijci da im je tamo, uz sve što su pripremili za takav projekat, objektivno po svemu i mesto. Posebnu zahvalnost predsednik Ješić izrekao je eminentnim gostima koji su se odazvali pozivu da uveličaju slavlje.

Predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine i beogradskog Partizana Tomislav Karadžić izrazio je neobično zadovoljstvo što se našao medju Inđijcima. "Neobično mi je drago što sam večeras među sportskim prijateljima iz Inđije. Prijatno sam iznenađen onim što sam video. O ambijentu i onome što je u poslednje vreme stvoreno u Inđiji do sada sam slušao sve najbolje. Zaista su Inđijci storili sve pretpostavke za fudbalsko napredovanje. Nadam se da će uspeti u svojim nastojanjima što im od sveg srca želim", istakao je u pozdravnoj reči Tomislav Karadžić.

Jovan Trnić, predsednik Područnog fudbalskog saveza Sremska Mitrovica, nije krio svoje zadovoljstvo onim što je video u Inđiji.

"Indjija iz dana u dan prerasta u ozbiljan fudbalski centar na našem fudbalskom području. Nastojanja koja ulažu moraju dati pozitivne rezultate. Posebno bih odao priznanja mladom i agilnom predsedniku Goranu Ješiću. Imao je Ješić hrabrosti i osećaja da načne pravu fudbalsku temu, izuzetno aktuelnu u ovom trenutku. Bitka za regularnost mora biti prevashodan zadatak. Pružićemo mu u tim nastojanjima pomoć i punu podršku", naglasio je Jovan Trnić.

Svečanost Inđijaca svojim prisustvom uveličali su još i Dušan Tomić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine, Miodrag Morača, sportski direktor Fudbalskog kluba Novi Sad i član Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, Stejepan Šišić komesar za takmičenje u FSV, Ljubiša Vlahović sekretar u FS Vojvodine, Aleksandar Ćosić član najviših strukovnih sudijskih organizacija Srbije i Vojvodine, Svetozar Gajić potpredsednik Područnog fudbalskog saveza Sremska Mitrovica i mnogi drugi eminentni gosti.

Fudbaleri, bivši i sadašnji, pripadnici svih generacija, koji su branili ili sada brane zeleno bele boje našli su dosta zajedničkih tema. Evocirane su uspomene na bogatu istoriju kluba. Vršena poredjenja kvaliteta nekadašnjih i sadašnjih aktera zbivanja na stadionu kraj železničke stanice.

Valja podsetiti da u 2008. godini Inđijci slave vredan jubilej. Čitava godina protećiće u znaku obeležavanja 75- godišnjice od osnivanja železničkog fudbalskog kluba ŽAK čiju tradiciju na istom igralištu zeleno beli dostojno nastavljaju. Bila je ovo prilika da se preciziraju detalji oko načina obeležavanja ovog vrednog jubileja.

Za najboljeg pojedinca u svojim redovima Inđijci su proglasili Jovana Golića, neumornog igrača sredine terena. Zasluženo priznanje Goliću je uručio predsednik Goran Ješić uz želje za dalje fudbalsko napredovanje .

D.Milovanović
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.