19.12.2007 Nazad  


Društvo je bolesno, fudbal još bolesniji

Sve je slutilo da će četvrta sednica Skupštine FSS biti završena u ekspresnom roku. Predsednik Zvezdan Terzić upoznao je delegate sa onim što je urađeno u 2007, planovima za budućnost, ponovivši da smo na pravom putu.

-Nisam razočaran, jer smo dobili mnogo – generaciju već nviknutu na uspeh, ekipu za koju verujem da se ubuduće neće boriti na granici crte, momke koji će srpski fudbal i u seniorskoj konkurenciji preseliti iz neizvesnosti u siguran plasman na sva velika takmičenja – istakao je Terzić.

Sa predsednikom su se složili mnogi delegati, apostrofurali su da je pomak napravljen na svim nivoima, ali je situaciju zakuvao gradonačelnik Inđije i član Demokratske stranke Goran Ješić.

-Srpsko društvo je bolesno, fudbal još bolesniji. Ne možemo da govorimo o regularnosti, kada je gotovo ceo Upravni odbor jednog kluba iza rešetaka. Igre tri za tri prisutne su u svim ligama. Da je drugačije, Crvena zvezda se ne bi provlačila protiv nižerazrednih poljskih klubova – u dahu je pričao Ješić.

Dotakao se i neuspeha orlova.

-Zašto se upoređujemo sa gorima od sebe? Hrvatska je manja država od naše, imaju katastrofalne rezultate u klupskom fudbalu, ali imaju kontinuitet na velikim takmičenjima. Izveštaj predsednika Terzića je vrlo optimistički u odnosu na trenutak u kom se nalazimo - rekao je Ješić.

Nije izostala replika Zvezdana Terzića, koji se pozvao na mišljenje izaslanika UEFA Per Ravn Omdala. Predstavnik evropske kuće fudbala ponovio je da u Srbiji nema nameštenih utakmica. U tom trenutku finansijer Hajduka iz Kule Nikola Džomba počeo je da se hvata za glavu i pogledom da traži novinare.

Darjan Nedeljeković, SUTRA

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.