11.12.2007 Nazad  


Kalušević sprema tim za sve izazove
Nedavno završen jesenji deo prvenstva u vojvođanskoj grupi Srpske lige imao je uzbudljiv rasplet. Inđijski srpskoligaš je drugi s četiri boda zaostatka iza „Zlatibor vode“, što joj daje pravo da se nada najboljem u nastavku trke. Bilans bi bio povoljniji da su u naknadno odigranom meču na Slanoj Bari protiv „Proletera“ izborilil bolji rezultat. Osvojeno je 37 bodova, odnosno 11 pobeda, četiri remija i samo jedan poraz, uz gol razliku 34:12.

Bilans je vredan pažnje kada se zna da su u svim utakmicama nailazili na izuzetno motivisane protivnike, kojima je „ukrštanje rukavica“ sa bivšim prvoligašem bila posebna inspiracija. U iscrpnoj analizi, koju je prezentovao Upravnom odboru, šef stručnog štaba Goran Kalušević osvrnuo se i na neka događanja koja su obeležila minulu jesen.

- Preuzeo sam ekipu posle 3. kola, a od prvog dana insistirao sam na striktnom pridržavanju uputstava. Zajedno sa saradnicima Slobodanom Markovićem i Branislavom Radakovićem, a uz bezrezervnu podršku sportskog ditrektora Aleksandra Miljanića, nametnuo sam maksimalnu odgovornost u obavljanju utvrđenih obaveza. Pružili smo šansu nekolicini mlađih igrača koji su najavili velike mogućnosti. Teret prvenstva su izneli najiskusniji Kodžo, Poleksić, Blanuša, Stanisavljević, Kekić. Njima uz rame su bili Golić, Kostić, Lukić.

Zdravoj atmosferi umnogome je doprinela svakodnevna briga agilnog klupskog rukovodstva. Stvorene su sve materijalne pretpostavke za nesmetani rad i takmičenja. Inđija je jedan od retkih kolektiva, koji funkcioniše maksimalno uspešno. Zaostali smo četiri boda, ali uz odgovarajuće korekcije ostaćemo do kraja u trci za prvo mesto. Predložiću da da se tokom predstojećeg prelaznog roka angažuje nekoliko pojačanja kako bismo stvorili žešću konkurenciju za svako mesto - istakao je Goran Kalušević u svom izveštaju i dodao da će nastavak prvenstva biti izuzetno zanimljiv.


Dušan Milovanović, SPORTSKI ŽURNAL
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.