22.01.2009 Nazad  


Janković ključ za elitu
Inđijci ne sede skrštenih ruku i ozbiljno najavljuju pohod ka plasmanu u Super ligu. Novajlije već vežbaju sa Inđijcima, a najveće pojačanje je internacionalac Zoran Janković. Bio je u Vojvodini, Liteksu(Loveč Bugarska) i kineskom Dalijenu, a u reprezentaciji Bugarske nanizao je 32 meča, uz učešće na Evropskom prvenstvu 2004. godine u Portugalu. Poslednju sezonu proveo je u kiparskom prvoligašu Etnikos Ahni. Rođen je u Inđiji, a rešio je da uspešnu karijeru nastavi na igralištu sa kojeg je i krenuo u svet.

Predsednik Slavko Puvača predstavio je Zorana Jankovića:

„Zadovoljni smo što je među nama fudbalska veličina kao Janković. Jasne ambicije po pitanju plasmana u Super ligu istakli smo odavno, a svesni smo da za ostvarenje ozbiljnog cilja moramo da imamo i jak igrački kvalitet. Prionuli smo na posao od prvog dana prelaznog roka i srećni smo što su se naše i Jankovićeve ambicije poklopile. Brzo smo našli zajednički jezik, dogovorili smo saradnju bez posebnih uslova. Sada ćemo lakše do cilja.

Zoran Janković se zahvalio na lepim rečima.

„Srećan sam zbog povratka u sredinu gde sam počeo karijeru. Prijatne uspomene vezuju me za inđijski stadion, bio sam uzbuđen kada sam pre nekoliko dana, posle toliko godina kročio u prostorije. Osećao sam se kao da ponovo započinjem karijeru.“

Govoreći na temu plasmana u elitu Janković je istakao.

„ Inđija je oduvek imala zapažene pojedince, ali nikad ambicije nisu bile ovakve. Kvalitetan sastav iz jesenje sezone, pojačan je nekolicinom igrača čija imena mnogo znače na našim fudbalskim prostorima, a to daje za pravo da krenemo u pohod ka višem rangu. Uz stručan rad Milana Đuričića bićemo među najozbiljnijim kandidatima za Super ligu. Spreman sam da pružim maksimum za ostvarenje sna. Kao mlad igrač dao sam doprinos uspešnom pohodu ka Drugoj ligi i biće mi drago da ponovo učestvujem u još većem poduhvatu“.

Predsednik Puvača ja Jankoviću poklonio dres sa brojem sedam, sa kojim je nakad igrao za Inđijce.

„Očekujem da Janković najmanje sedam puta zatrese mrežu u prva tri kola proleća“, našalio se Puvača.


D. Milovanović
 
Postojeći komentari (2)

Stedan, 22.01.2009
Kad počinje rekonstrukcija stadiona ?
poznavalac indjijskog fudbala, 22.01.2009
Dobro dosao kuci majstore,da svi zajedno slavimo ulazak u super ligu.
Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.