16.01.2009 Nazad  


Počele pripreme inđijskog prvoligaša
Fudbaleri Inđije otpočeli su juče pripreme za nastavak prvenstva. Tačno u podne šef stručnog štaba Milan Đuričić obavio je prozivku i upoznao igrače sa planom rada. Prozivci i prvom treninngu koji je odmah nakon toga usledio, prisustvovalo je 30 igrača, potencijlnih kandidata za najbolji sastav. Opravdano su bili odsutni jedino Dragoslav Poleksić i Igor Stanisavljević, koji će se sutra priključiti saigračima. Među igračima je primećeno i više novajlija mada aktivnosti na angažovanju pojačanja još nisu završene. Inđijci nemaju mnogo dilema. Već sada dobro znaju šta im je od pojačanja potrebno, pa obećavaju da će se do kraja naredne sedmice sve znati.

Do početka prvenstva i startne utakmice sa apatinskom Mladošću biće odrađeno 48 treninga i odigrano 11 trening utakmica, od toga šest u Inđiji i pet na gostujućim terenima. Termini odigravanja već su poznati, a o imenima protivnika znaće se više narednih dana. Planirano je da se 26. januara otputuje u neki od poznatih sportskih centara. Mada je bilo naznaka da će to biti Medulin na istarskom primorju odluka još nije definitivno doneta. U opticaju su još Antalija u Turskoj, Ohrid i Lepenski Vir. Odluka o ovome biće doneta narednih dana.

Kako je naglasio Milan Đuričić predstojeće pripreme biće izuzetno naporne. Od samog početka akcanat će biti stavljen na rad s loptom. Brušenje forme za najavljeno ostvarenje projekta zvanog Super liga odmah je otpočelo pa se iz klupskih prostorija ekipa preselila na terene inđijskog sportskog centra Leje.

Okupljene igrače pozdravili su Slavko Puvača , predsednik Kluba i inđijski gradonačelnik Goran Ješić.

Slavko Puvača je igračima poželeo uspešan rad, mnogo sreće i uspeha u ostvarenju zacrtanog cilja, plasmana u Super ligu.

"Okupili smo se sa ciljem da otpočnemo jednu zaista ambicioznu akciju. Želimo da iskoristimo ukazanu šansu i po prvi put u istoriji inđijskog fudbala, ostvarimo plasman u elitu srpskog fudbala. Pred nama su ozbiljni izazovi. Zbog toga na vreme otpočinjemo pripreme za ono što nas očekuje. Spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim iskušenjima. Nadam se da ćemo se na završetku prolećne polusezone svi zajedno radovati" naglasio je Slavko Puvača.

Gradonačelnik Inđije Goran Ješić, veliki fudbalski zaljubljenik, govorio je na temu stvaranja uslova za ostvarenje velikog cilja i svemu što je neophodno da se planirano ostvari.

"Kada Milan Đuričić izvede ekipu na današnji trening biće to stota generacija fudbalera koja će istrčati na teren kraj inđijske železničke stanice. Vredan jubilej, 100 godina fudbala u Inđiji, nastojaćemo da propratimo odgovarajući uspehom, ostvarenjem davno sanjanog sna, plasmanom u Jelen super ligu. Jasno i nedvosmisleno najavili smo svoje ambicije. U godini u kojoj ćemo biti jedan od domaćina fudbalskih takmičenja u okviru predstojeće Univerzijade, stvorićemo neophodne uslove za ekspanziju fudbala u našoj sredini. Radovi na rekonstrukciji stadiona počinju za dve nedelje. Maksimalno ćemo poboljšati uslove za rad i takmičenje, proširiti teren, izgraditi novu tribinu, stvoriti neophodne uslove za rad novinara. Jednom rečju spremno ćemo dočekati predstojeću Univerzijadu i planirani start među superligašima. U proteklom periodu nastojali smo da stvorimo imidž ozbiljnog kluba. Dobrim delom u tome smo uspeli. Nastojaćemo da stvorimo još ozbiljniju klupsku organizaciju. Nivo gledanosti utakmica našeg kluba, jedan od najvećih u svim ligama, još više ćemo podići. Uz kvalitetna igračka pojačanja i očekivano dobre rezultate biće utakmice Inđije još veći magnet za publiku. Ne sumnjamo u uspeh najavljene misije. Inđija kao izuzetna fudbalska sredina zaslužuje da joj podarimo fudbal na najvišem nivou", istakao je Goran Ješić.

Bilo je reči i o aktivnostima u aktuelnom prelaznom roku. Aleksandar Miljanić, sportski direktor, polako privodi kraju neophodne razgovore.

"Dogovorili smo sve detalje sa golmanima Vladimirom Vujasinovićem iz Big Bula i Branislavom Miloševićem (Ljukovo), te Milošem Kelečevićem napadačem Vršca, Borkom Novakovićem (ČSK, Čelarevo). U opticaju su još tri imena. Radi se o afirmisanim prvoligaškim fudbalerima. Prava bomba prelaznog roka najavljena je za ovaj vikend kada ćemo najverovatnije ostvariti jedan inostrani transfer" iz razumljivih razloga nije mogao do kraja da otkrije sve adute Aleksandar Miljanić.

Obavljenim aktivnostima u prelaznom roku bio je prezadovoljan i trener Milan Đuričić.

"Po prvi put u trenerskoj karijeri sam u poziciji da sam biram potrebna igračka pojačanja. Agilno klupsko rukovodstvo udovoljava mojim zahtevima. Prezadovoljan sam. Ukoliko se do kraja sve završi kako sam predložio spreman sam da preuzmem na sebe svu odgovornost za rezultate u prolećnom delu prvenstva" rekao je Đuričić.


D.Milovanović
 
Postojeći komentari (1)

poznavalac indjijskog fudbala, 16.01.2009
Moja je procena da je bomba prelaznog roka Igor Matic,uz vas sam do super lige.
Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.