15.01.2009 Nazad  


Elitu poklanjam gradonačelniku
Sa pobedničkim ambicijama i željom da na leto izbore istorijski plasman u super ligu, fudbaleri Inđije počinju danas zimske pripreme. Čovek koji je od ambiciozne uprave kluba dobio zadatak da „dovede“ Zvezdu i Partizan sledeće sezone u sremsku ravnicu je Milan Đuričić.

Iskusni stručnjak je sredinom jesenje polusezone preuzeo kormilo „zeleno belih“ a serijom dobrih, Inđijci su stigli nadomak plasmana u elitu.

„Mislim da je glavni razlog jesenjeg uspeha činjenica da smo se i tim i ja lako razumeli. Nisam imao problem da stvorim dobru atmosferu, jer imam na raspolaganju sjajne pojedince koji vole da se nadigravaju i da uživaju u fudbalu. Upravo to će nam i biti glavni podstrek da se na proleće uključimo u borbu za vrh. Podatak da pet timova ulazi u elitu, glavni je zamajac za budući uspeh. Ne krijemo, imamo superligaške ambicije i učinićemo sve da od leta zaigramo u eliti“, ističe Đuričić.

Atmosfera je ipak samo jedan od preduslova za ulazak u viši rang. Za plasman u Super ligu potrebna su i kvalitetna pojačanja, dobre pripreme...

„Svi u klubu smo pristupili ovom poslu maksimalno ozbiljno. Uprava je omogućila vrhunske uslove za rad. Pripremaćemo se najpre u Inđiji, a potom sledi selidba u toplije krajeve. Još nismo odlučili gde, u opciji su Medulin ili Lepenski Vir. Takođe, u narednom periodu ćemo angažovati odlična pojačanja za koja verujem da će nam biti od ogromne koristi i u Super ligi, pa na leto nećemo ni morati da se pojačavamo, uverava kormilar Inđije.

Kada je reč o uslovima za rad iskusni stručnjak ne može, a da ne istakne ulogu predsednika Opštine Inđija Gorana Ješića koji svesrdno pomaže mesnom prvoligašu.

„Radio sam u mnogim klubovima, ali nikad nisam sarađivao sa takvom intelektualnom gromadom. Ne krijem da je Goran Ješić isključivi razlog mog dolaska u Inđiju. To je čovek koji se nikada nije mešao u nečiji posao, već je stručnom štabu prepustio fudbalsku priču, a kao gradonačelnik i nekadašnji igrač ovog kluba, pomaže opstanak Inđije“ zaključuje Đuričić.


Sport, M. Zdravković
 
Postojeći komentari (2)

ssss, 15.01.2009
ocemo pobedu pobedu u derbiju
Joca, 15.01.2009
Napred Indjija! Zauvek sa tobom,tvoji verni navijaci! Samo hrabro do Super lige! Pokazimo da smo najbolji,pa neka nas mrze jos vise
Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.