21.07.2019 Nazad  


Inđija - Partizan 0: 1 (0: 1)

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 4.000. Sudija: Srđan Jovanović, pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Četvrti sudija: Momčilo Marković. Delegat: Nenad Nikolić. Strelac: Tošić 27’ – Partizan. Crveni karton: Ivanović 78’ – Partizan, Žuti kartoni: Vasilije Janjić 73’ - Inđija

Inđija: Preković 8, Bjeličić 6,5, Dimitrov (K) 6,5 (Andrejić 90+3’ - ), Ilić 7, Bastajić 7, Anđelković 7, Milan Janjić 6,5 (Banjac 71’ 7), Rogač 7, Vasilije Janjić 6,5 (Dimitrijević 81’ 6,5), Tomić 6,5, Vidić 6,5.

Trener: Srđan Blagojević

Partizan: Stojković (K) 7, Pavlović 6,5, Tošić 7,5 (Stevanović 90+5’ - ), Umar 6,5 (Ožegović 71’ 6,5), Zdjelar 6,5, Ivanović 6,5, Šćekić 7, Soumah 7,5 (Smiljanić 83’ 7), Ostojić 7, Urošević 7, Miletić 7,5

Trener: Savo Milošević

Otvaranje suprligaške sezone u Inđiji je otvoreno pred punim stadionom.

Inđija otvara meč agresivno. Već u drugom minutu pokušva kapiten Dimitrov da ugrozi Stojkovića. Bio je to dobar šut sa oko 20 metara od gola tik kkraj rašlji gola gosta.

U četvrtom minutu nakratko prekid utakmice. Deo navijača gostiju je preskočio ogradu tribine, ali je sve brzo smireno i igra se nastavila posle minuta prekida.

Partizan ima prvu priliku tek u 18.minutu. Dobra akcija je krenula od Tošća, ovaj ka Miletiću koji upućuje loptu na ivicu peterca gde je bio Umar. On sam na oko šest metara od gola šutira visoko preko prečke gol domaćina. Dva minuta kasnije i prva intervencija Prekovića. Svoj pokušaj iskosa sa leve strane je imao Ivanović, ali je loptu u korner nogom skrenuo Preković.

Partizan je nastavio sa pritiskom i do vođstava stiže u 27.minutu. Tošić je  bio strelac posle odlične asistencije Sume. Tošiću nije bilo teško da samo „bocne“ loptu sa oko pet metara kraj golmana domaćina u mrežu, 1: 0.

Tri minuta kasnije je stativa sprečila nov gol gosta. Opet je Tošić bio akter akcije, a njegov šut je završio na stativi, da bi posle odbitka  Suma bio u nedozvoljenom položaju. Do 41.minuta bez prilika za gol. Tada je Vidić izgubio loptu na oko 30 metra od svog gola. Umar je započeo brzu akciju, lopta stiže do Sume, ovaj grudima ka Tošiću koji sa oko šest metara šutira, ali je izblokiran i od svega samo korner. Nova prilika za gosta u drugom minutu nadoknadnog vremena. Opet ggreška odbraane, Suma pravi solo prodor, šutira sa oko 12 metara, ali bez reallizacije pa se na odmor otišlo sa rezultatom, 0: 1.

Drugo poluvreme kreće sjajnim driblingom Umara. Ovaj igrač je lako zaobišao Rogača, ali je šutirao iskosa direktno u Prekovića.

U 49’ nov prekid ovog puta zbog pokazivanja žutog kartona i natpisa „Poslednja opomena za zvezdine sudije“ od strane navijača Partizana grupe „Zabranjeni“. Utakmica je nastavljena posle šest minuta pauze.

Posle prekida Partizan je nastavio da pritiska neprepoznatljivog domaćina. Suma je oteo loptu domaćem igraču, proigrao Umara, koji šutita sa ivice kaznenog prostora u Prekovića. Nov pokušaj Sume, ovog puta sa 18 metara. Njegov šut po travi nije bio prevelik izazov za golmana domaćina. Suma se razigrao u drugom delu meča. Opet je pokušao sa 16.metara da ugrozi Prekovića, ali je njegov šut izblokirao Vidić. Tek u 68’ pokušaj igrača Inđije da ugroze nezaposlenog Stojkovića. Slobodan udarac  je izveo Dimitrov, kratko ka Iliću. Ovaj je povukao desetak metara loptu, uputio šut visoko preko gola. Dva minuta kasnije i dobar šut igrača Partizana, Ivanovića. Loptu krajnjim naporom iz donjeg ugla u korner šalje Preković. U 75’, greška odbrane gosta, lopta stiže do Banjca, koji sa oko deset metara neometen šutira daleko od gola Stojkovića.Minut kasnije i Bastajić u prilici. Anđelković proigrava Bastajića koji iz prve šutira iz kaznenog prostora visoko nekontrolisano.

U 78’ crveni karton igraču Partizana Ivanoviću. On je dobio dugi žuti posle nesmotrenog starta nad Anđelkovićem.

U 88.minutu dve prilike za Partizan . Prvo je šut Ožegovića izblokiran za korner, a iz kornera Šćekić glavom iz peterca šutira preko gola. Mladi Baanjac je imao još jednu priliku da ugrozi gostujući gol, ali je njegov šut sa distance otišao nekontrolisano kraj gola Stojkovića.

Do kraja igrači Inđije su pokušali da u nadonadi stignu bar do gola, ali u tom nastojanju nisu uspeli.

Piše i foto: Anđelko Belić, Sportin.biz

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.