20.07.2019 Nazad  


Svi znamo ko je Partizan

Jako malo vremena je ostalo do starta utakmicu prvog kola Super lige Srbije koja se igra u Inđiji. Kao i pre osam-devet godina u ovom takmičenju na startu će zeleno beli igrati protiv jednog od večitih rivala.

Iako je atmosvera na oko onako Sremački mirna, kao ova ravnica oko Inđije, ipak tu negde sve vri pred meč sa nedavnim pobednikom Kupa Srbije. Mnogo poštovanja ide ka ovom klubu, a Nikola Anđelković, britki odbranbeni igrač ovako razmišlja o tom meču,

"Svi znamo da Partizan i Zvezda u srpskom fudbalu važe za dva najbolje kluba. Mi, Partizan dočekujemo na našem terenu. Igramo na svakoj utakmici do maksimuma bez obzira na protivnika. Mi gledamo na našu igru. Mi uvek idemo na pobedu i povoljan rezultat, ako je to moguće. Poštujemo Partizan. Oni imaju dobre igrače, koji imaju ozbiljne karijere iza sebe. Ali dobro. Mi znamo šta radimo i to je naša prednost".    

Za Inđinčane sve počinje sa Partizanom, ali se tu sve i nezavršava. Pogotovo oko prelaznog roka fudbalera. Dan pred ovu utakmicu u Inđiju je pristigao Filip Rajevac iz dalekog Uzbekistana. Ovaj Valjevac je rođen 21.juna 1992., što znači da je tek napunio 27.godina života. Karijeru je započeo u ekipi Budućnosti iz Valjeva, a potom ga je put vodio ka lazarevačkoj Kolubari, lajkovačkom Železničaru..... Dve godine je proveo u OFK Beogradu, da bi se potom otisnuo u Uzbekistan gde je nastupao za tri tamošnja kluba.

"Prepoznali smo u njemu ono što nam treba da donese", započeo je svoje viđenje o novom igraču šef stručnog štaba Inđije, Srđan Blagojević, a potom je nastavio, "Igrač u špicu napada, koji bi pre svega svojom energijom, svojom brzinom, svojom ambicijom, mogao da nam pomogne u tom aspektu igre koji nam je u ovom trenutku potreban. Naravno svim igračima, pa i njemu će biti potrebno da se prilagode sistemu igre i da se spreme. Mi smo prošli pripremni period, a ostali igrači koji dolaze naknadno, nisu. Od njega očekujemo neki pravi učinak tek posle određenog vremena. Mesec dana minimum".

Međutim tu prinovama nije kraj. O tome nam govori Blagojević,

"Došao je i Žarko Marković, visoki štoper. On je 87' godište ima 31.godinu, nekadašnji igrač Kazahtanskog  Kairata. Izmeđi ostalog pre četiri godine je igrao za Kairat, kada su izbacili Zvezdu ovde u Beogradu. Pet-šest godina je bio u Karijatu, pre toga u Rumuniji. Ima ozbiljnu internacionalnu karijeru iza sebe. Poslednju godinu je imao pauzu zbog povrede kolena. Uspeo je da je sanira. Mi smo napravili dogovor sa njim, da mi njemu pomognemo da se vrati u igrački proces, a on nama da pomogne sa svojim iskustvom i kvalitetom. Interesantan je kao štoper, zato što je leva noga i ima tu visinu, skoro dva metra".

Milan Bubalo je dobro poznat inđijskoj publici. Igrač koji je pre osam godina napustio zeleno beli klub. O njemu Blagojević ističe,

"Vidi se pauza, kod Bubala. Ali ima i volju i želju. Pokazuje entuzijazam, energiju da to nadoknadi. Naravno neće mu biti lako. Kako poznajemo njegov kvalitet, mi u stručnom štabu i ovdašnja publika, mislim da vredi čekati da se on spremi. Nesumljam da će on pokazati veliku energiju i poseban motiv tokom vremena".

Piše: Anđelko Belić

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.