19.07.2019 Nazad  


Niko nemože da nam oduzme nadu

Fudbaleri Inđije finiširaju pripreme za nedeljni start u elitnoj ligi Srbije. Pripremni period je završen, a u nedelju sve izlazi na videlo.

Tokom priprema Inđinčani su zadržali kako sami ističi "kostur tima". Tu je bilo i novajlija koji bi trebali da budu taj tas na vagi u pojačavanju kvaliteta igre i konkurencije u timu. Letnji prelazni rok je dug ko jesenja sezona, a o njemu govori šef stručnog štaba FK Inđija, Srđan Blagojević,

"Prelazni rok nije završen. To je ono je glavna stvar. Prelazni rok se završava prvog septembra. Ima mesec i po dana do kraja prelaznog roka. Tako da će sigurno biti promena, kako u našem igračkom kadru, tako i u drugim igračkim kadrovima. Ono što je sigurno, jeste da ćemo u nedelju na utakmici sa Partizanom izaći sa ovim kadrom koji trenutno imamo. Iluzorno je trošiti reči o fudbalskom klubu Partizan. Jednom od dva naša najveća kluba. Favorit ne samo protiv nas, nego i protiv malte ne svih klubova u ovoj ligi. Mi generalno kao novajlije u ovoj ligi nemožemo nositi ulogu favorita ni protiv jednog kluba u ovoj ligi. Ali se iskreno nadam da vremenom možemo da steknemo nekakav autoritet i da možemo da zauzmemo neku poziciju za koju bi voleli da je posedujemo u ovom prvenstvu".

Ipak ove do sada odigrane pripremne utakmice govore da će Inđija moći da parira tim superligašima, pa i Partizanu.

"Nama je bio cilj da se što pre adaptiramo na taj neki viši nivo i upravo da se izmerimo sa nekim ekipama koje su sličnog kvaliteta. Tako smo i birali ove protivnike u pripremnom periodu i igrači su mogli da vide da su sposobni da igraju protiv ekipa iz višeg ranga. Pogotovo nam je to bilo jasno posle utakmica, protiv protivnika koji su članovi hrvatske Prve lige. Gde smo jasno videli da imamo kvaliteta da se suprostavima. Ono što je sigurno, da će nam biti potrebno mnogo truda. Mnogo koncetracije. Mnogo manje će biti prostora. Mnogo manje moramo da prilazimo detaljima i moramo biti još usresređeniji na principe igre koje mi pokušavamo da uspostavimo. Još jednom ponavljam. Partizan je definitivno favorit. Tu nema nikakve priče. Mi nemožemu tu da izbegnemo ulogu autsajdera. Međutim, pre svega verujem u sebe, ono što radimo. Jedino što je sigurno niko nemože da nam oduzme nadu da u nekoj adekvatno kvalitetno odigranoj utakmici možemo da se nadamo i nekom povoljnom rezultatu. Daćemo sve od sebe da publika koja dođe u nedelju na utakmicu ima šta da vidi, pre svega od nas, a za koliko će to rezultatski biti dovoljno, videćemo na kraju utakmice".     

Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Inđiji sa početkom od 18 časova uz kamere medijskog sponzora TV Arene.

Piše i foto: Anđelko Belić, Sportin.biz

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.