08.07.2018 Nazad  


Startovali zeleno beli omladinci

Omladinski sastav Fudbalskog kluba Inđija je juče imao prvo okupljanje pred novu sezonu, a danas i prvi jači trening.

Pod rukovodstvom Miroslava Blanuše i njegovog pomoćnika Bojana Banjca su istrčani prvi metri u pripremama za drugu uzastopnu sezonu u Kvalitetnoj ligi Srbije. Kao i što je najavljivano tu su viđena neka nova lica jer je smena generacija u toku.

Prve utiske je svodio trener Miroslav Blanuša,

"Klasično, kao i svaki početak priprema. Za sada nas ima dvadeset na okupu. Neki igrači tek treba da pristignu, neki su na godišnjem odmoru i to oni koji su dobili još dan do dva za početak priprema. Prva nedelja rada nam je za klasičan uvod u trening i upoznavanje sa radom u klubu. Tu su sa nama i novajlije koji su pristigli. Njih šest. Tu je i šest igrača iz naše kadetske selekcije. Generalno sam zadovoljan sa odazivom igrača i sa odnosom ka radu u ova dva uvodna treninga".

Igrači neće dugo raditi bez odigravanja utakmica ?

"Već u narednu nedelju imamo prvu proveru protiv lokalne ekipe Železničara. Utakmica će se igrati na pomoćnom terenu kod železničke stanice".

O pojačanjima koja su u klub stigla trener Miroslav Blanuša kaže,

"Imamo tri igrača koji su pristigli iz Vojvodine. To su Siniša Vidaković, Viktor Marinković i Pavle Jovišić. Golman nam je pristigao iz novosadskog Indeksa, Jovan Oparnica i Cvijanović koji je stigao iz ekipe Zemuna".

O novom izazovu u drugoj elitnoj sezoni Blanuša ističe,

"Očekuje nas naporna sezona puna izazova. Mi smo uvek u nekom hendikepu jer dolazimo iz najmanje sredine u ovom takmičenju. Tako da moramo mnogo i jako da radimo da bi ispunili naše ciljeve".

A o ciljevima neki drugi put. Očekuje se da će to opet biti borba za opstanak, iako na prvi pogled na pomoćnom terenu sve vrvi od spremnih momaka.

I za sam kraj jedna tužna opaska. Naime, neki nazovi "mangup" je ponovo izvezao svoj automobil na pomoćni teren i pravio krugove po njemu. Na svu sreću teren nije teže oštećen jer je urađena dobra priprema majstora Bože i njegove ekipe.  

Piše i foto: Anđelko Belić, Sportin.biz

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.