28.09.2017 Nazad  


Zeleno beli pred derbi kola

Fudbalski klub Inđija je imao veoma uspešan rezultatski period iza sebe.

U poslednje dve nedelje ostvareni su dobri rezultati posebno u takmičenju Kupa Srbije. Tada je u 1/16.finala eliminisana ekipa superligaša Radnika iz Surdulice posle izvođenja dodatnih udaraca sa bele tačke. U nedelji iza nas je uz to osvojen i prvi prvoloigaški bod na gostovanju u Jagodini, bez primljenog, ali i postignutog gola.

Svoje viđenje tog uspešnog perioda je dao jedan od trenera u FK Inđija, Jovan Golić,

"Tri utakmice koje su iza nas su rezultatski uspešne. Uz to nismo primili ni jedan pogodak. To je sigurno ono što raduje. Ima tu stvari koji još treba da se poprave, posebno u fazi napada. Realizacija i stvaranja naših šansi na utakmicama. Međutim, sigurno da smo zadovoljni, rezultatski i taj bod iz Jagodine bi imao pravu težinu ukoliko na predstojećoj utakmici koja nas očekuje ovde protiv Sinđelića dođemo do pobede i nastavimo taj kontinuitet dobrih igara i rezultata".

Upravo je Sinđelić napravio iznenađujući rezultat, ali u suprotnom smeru u nedelji iza nas. Kao veliki favorit protiv Teleoptika na svom terenu je osvoji samo bod. Da li je to otežavajuća okolnost za FK Inđiju, u sledećem derbiju ?

"Radi se o ekipi koja jedina još nema poraza kod nas u ligi. Tačno je da na domaćem terenu imaju nešto slabije rezultate, nemaju pobedu na poslednje dve utakmice. Ali sa druge strane imaju maksimalan učinak u gostima. Dve pobede bez primljenog gola. Biće to jako teška utakmica, jer su oni pokazali da igraju na rezultat. Možda i oni imaju manji problem sa realizacijom. To je sigurno jedna ekipa koja će doći ovde da pruži jedan jak otpor i neće nam sigurno biti lako da nastavimo ono što smo do sada uradili, a to je niz pobeda na domaćem terenu. Sigurno nas očekuje jedna jako teška utakmica".

Nikola Mojsilović je vihorni igrač od kojeg u mnogome zavisi i raspoloženje preostalih igrača u zeleno belom napadu. Posebno dobru partiju je pružio ovaj igrač protiv Bežanije. Potom mali pad u igri, tačnije u realizaciji. O tom segmentu svoje, ali i igre svojih saigrača Mojsilović ističe sledeće,

"Protiv Bežanije je bila dosta dobra utakmica. Kako moja tako i cele ekipe. Posle toga pad u igri, kako moje tako i cele ekipe. Možda bih svoj pad opisao time što sam predhodno pauzirao šest meseci zbog povrede. Osećam da se polako vraćam. Dobijam na svežini i mislim da će sve biti kako treba u narednom periodu".

O narednom rivalu, Mojsilović ima lepo mišljenje,

"Najbolje govori o Sinđeliću to da nema poraza. Nas sigurno očekuje teška utakmica, nadam se da će nas poslužiti vreme, da će teren biti u kako takvom dobrom stanju da možemo da pružimo dobru igru i da ukoliko ponovimo partije protiv Radnika iz Surdulice, ČSK-a, Bežanije i Dobanovaca, siguran sam da ćemo slaviti na našem terenu".

Utakmica protiv Beograđana se igra u subotu sa početkom od 15.časova na Gradskom stadionu u Inđiji.

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.