07.05.2017 Nazad  


Kapiten kapitenski za pobedu svog tima

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 500. Sudija: Jovan Šegrt iz Beograda, pomoćnivi: Aleksandar Stanojković iz Sremčice i Miloš Karadžić iz Beograda. Četvrti sudija: Momčilo Marković iz Beograda. Delegat: Miodrag Janković iz Beograda. Strelac: Lemajić u 63' i 69' - Inđija. Žuti kartoni: Vujasin 56' i Đokić 71' - Inđija i Stojković 18' i Mitić 34' - Dinamo.

Inđija - Dinamo 2: 0 (0: 0)

Inđija: Stanivuković, Dolmagić, Marković, Simunović, Višnjić, Vujasin (Bajić 80'), Ivanović, Krstanović (Đokić 61'), Kovačević, Bosančić (Banjac 87'), Lemajić (K).

Trener: Spasoje Jelačić

Dinamo: Langura, Karapandžić (Hristić 64'), Mitić (Stefanović 67'), Stojković, Jovanović, Stanković, Gašić (K), Dimitrov, Nedeljković, Đokić, Stajić (Zoranović 82').

Trener: Dragan Antić

Inđijska publika je još jednom mogla da vidi ovog proleća pravu prvenstvenu utakmicu.

Ovog puta su to pokazale ekipe Inđije i Dinama iz Vranja. Bilo je tu svega što krasi ovu igru, od lepih akcija odličnih odbrana golmana, posebno Janka Langure do dva viđena gola.

U prvom delu meča je lako na semaforu moglo da bude recimo, 2: 2, a bilo je 0: 0. Čak osam prilika da se promeni rezultat, a sa šansama je dominirao domaćin. Sve je krenulo od 9.minuta i šuta Bosančića preko gola gosta posle tečne akcije svog tima. Potom dva minuta kasnije se oprobao u šutu i Krstanović, a već pomenuti Langura loptu vadi iz donjeg ugla i šalje je u korner. Gost preti preko Dimitrova. Ovo prezime budi lepe uspomene na svog igrača Srđana koji je sada internacionalac na Malti. Dobro je Željko Dimitrov raspalio po lopti u 12.minutu. Sa druge strane Stanivuković pokazuje zašto je prvi golman Inđinčana. Loptu vadi ispod prečke i istu šalje u korner. Mala stanka do 22.minuta. Tada je Vujasin pokušao da iskoristi brz i vlažan teren. Njegov šut sa 25 metara je završio u naručju golmana gosta. Brzo su Vranjanci posle toga zapretili. Sjajana akcija po desnoj strani terena, lopta upućena na suprotnu stativu, a tamo je Dolmagić padom preseca i šalje u korner ispred Karapandžića. Opet su gosti u akciji dva minuta kasnije. Dmitrov je ponovo na sceni. Njegov šut po domaćina na sreću odlazi kraj stative. Ipak najzrelija prilika je propuštena u 38.minutu. Štoper Simunović sjajno izbacuje u prostor Dolmagića. Golman je istrčao visoko. Dolmagić ne šutira odmah, nego vuče loptu desetak metara i maši prazan gol sa ivice kaznenog prostora. Da je Bosančić pravi biser zeleno belih pokazao je u 45.minutu. Sjajno je zaobišao nekoliko igrača gosta, ušao iskosa sa desne strane u kazneni prostor, zavrnuo na prvu stativu loptu, a požrtvovani Stajić padom izbacuje loptu. Lemajić kojem je bila namenjena ta lopta potom pravi prekršaj i na odmor se odlazi sa rezultatom, 0: 0.

Kako to obično biva u drugom poluvremenu manje prilika, ali zato su pala dva gola. Tek u 55.minutu prvi šut ka golu rivala je izveo Krstanović. Bez opasnosti po golmana Dinama. Potom je na sceni opet Dimitrov. Dobar prodor ovog igrača. Ulazi u kazneni prostor, ali šutira traljavo u Stanivukovića.

U 63.minutu Inđija dobija pravi poklon od kapitena gostiju Gašića. Ovaj iskusan igrač se poigravao u zadnjoj liniji, a Lemajić krade loptu, šutira kraj istrčalog golmana po zemlji i to je 1: 0.

Lemajić je ponovo na sceni u 69.minutu. Ovog puta je to bila tečna akcija domaćina. Đokić koji je ušao u igru, sjajno centrira na glavu svom kapitenu, koji istu "kuca" u mrežu, 2: 0. Akcija za udžbenike.

Tačku na meč su mogli domaćini da postave u 85.minutu. Bila je to ponovo lepa akcija, a Bajić je sjajno pronašao Dolmagića, koji se odlučuje na šut iskosa sa desne strane. Ta lopta ipak nije pravila problem gostujućem golmanu.

Za sam kraj i utisak da Inđija ima fudbalsku budućnost. U timu su bili derani ponikli u ovom klubu, Stanivuković, Višnjić, Vujasin, Bosančić, kapiten Lemajić, a šta reći tek za junoše, Bajića, Đokića i kažu vanserijskog talenta Banjca. A svoju šansu su čekali golman Svješnjiković, Srbijanac, Bičkeji......  

Omladinski tim je posebna priča.

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.