25.03.2017 Nazad  


Slavoljub Đukić, dečko koji obećava

Na nedavno održanom okružnom Prvenstvu srednjih škola u malom fudbalu, u sportskoj hali u Donjem Tovarniku, u muškoj konkurenciji neprikosnovena je bila Gimnazija iz Inđije.

Već posle nekoliko uvodnih minuta, postalo je jasno da je ekipa skladno ukomponovana od mladih igrača, koji se očigledno ozbiljnije bave fudbalom. Izdvaja se Slavoljub Đukić. Pored odličnih realizatorskih sposobnosti, stekao se utisak da „neverovatno lako igra fudbal“. Sasvim dovoljno razloga za razgovor s „dečkom koji obećava“.

- Rođen sam 1998 godine i visok sam 183 centimetara – počinje Slavoljub Đukić – Za ovu igru sam se počeo interesovati od malih nogu i sa navršenih pet godina počeo sam trenirati u lokalnoj školi fudbala „Sipi i Lejka“. Veliki fudbal počinjem da igram sa 14 godina u FK Inđija, u pionirskoj selekciji za 1997. godište. Prvi trener mio je bio Stojan Knežević, poznatiji kao „Sipi“ i od njega sam mnogo naučio. Trenutno sem član prvog tima Inđije, ali igram i za omladinsku selekciju. Kao osnovac, sa svojom ekipom bili smo najbolji u opštini i u Sremu 2014. godine. Zbog obaveza u reprezentaciji Vojvodine, nisam igrao na regionalnom turniru, gde su moji drugari zauzeli drugo mesto. U srednoj školi, sa Gimnazijom sledeće godine osvajamo prvo mesto u opštini i Sremu, ali na nivou Vojvodine opet drugo mesto. Nadam se da će ove godine biti bolje.

Debi u prvom timu Inđije?

- Na gradskom stadionu igrali smo protiv Kolubare prošle godine u 29. kolu Prve lige – nastavlja Đukić – Po mišljenju novinara bio sam igrač utakmice. Inače, u pionirskoj selekciji bio sam najbolji strelac lige sa 44 pogotka, na 30 utakmice, U sezonu 2013/2014. zauzeli smo drugo mesto, odmah iza Vojvodine.

Planovi?

- Za početak, da se izborim za veću minutažu u prvom timu – skroman je Slavoljub – Samo ću tako pokazati šta znam. Takođe, želim da sa omladinskom ekipom Inđije izborimo plasman u Omladinsku ligu Srbije. Ovog proleća očekuje nas plej-of.

 Naravno, za mladog fudbalera neizbežno je pitanje: ko je uzor?

- Pre svih, Kristijano Ronaldo – priznaje Slavoljub Đukić -  Sve je stvorio napornim radom i stalnom željom za napretkom. Želja mi je da jednog dana nosim dres Mančester Juinajteda ili Real Madrida.

Ko zna!?

Sportin.biz
Živko Radivojević

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.