18.01.2017 Nazad  


Prvo okupljanje inđijskog prvoligaša

Pauza između dve prvoligaške sezone je danas završena za fudbalere Inđije.

Okupili su se fudbaleri, novi stručni štab i rukovodstvo kluba da započnu dugi rada do početka drugog dela takmičenja među prvoligašima. Inđinčani jesen moraju da prihvate kao uspešnu jer su se posle očajnog starta našli međi prvih osam klubova lige sa 21. osvojenim bodom. Svoj osvrt na taj period dao je predsednik kluba Zdravko Mrđa sa sledećim rečima,

"Prvo bih pozdravio sve navijače Fudbalskog kluba Inđija pred početak ove konferencije za novinare koju smo organizovali između dve prvenstvene polusezone. S' obzirom da je početak bio težak i finansijska situacija u klubu. Mi smo došli kao novi i trebalo nam je malo vremena da se namestimo. Tako da smo zadovoljni za završenom jesenjom sezonom i plasmanom. Pregovaramo sa nekoliko igrača da pojačamo malo ekipu da bi na leto možda još ozbiljnije krenuli u pojačanja, pa onda sa nekim jačim ambicijama krenuli u sledeću sezonu".

Svoj prvi nastup je imao sada već treći šef stručnog štaba od starta ove sezone Spasoje Jelačić. Poznati stručnjak se prihvatio ovog posla, a to je obrazložio na sledeći način,

"U srpskom fudbalu, po meni je uvek najbitnije raditi i tu je jedan novi izazov za svakog trenera kada dolazi u novi klub. Ja sam došao sa velikim zadovoljstvom u Fudbalski klub Inđiju, zato što je to jedan klub sa velikom reputacijom i sa jednim konstantnim nastupanjem u ovom rangu takmičenja. Ako se malo vratimo u blisku prošlost, znamo da je Fudbalski klub Inđija nastupao u Super ligi Srbije. Tako da je to za mene novi izazov. Ja se radujem tome. Veoma sam ponosan što sam trener Fudbalskog kluba Inđija".

Fudbaleri Inđije će kompletne pripreme obaviti na sopstvenim terenima, a koristiće usluge balon sale kod nove hale sportova u Sportskom centru "Leje"  i terene Sportskog centra FSS, poznatije kao "Kuće fudbala" u Staroj pazovi.

Stručni štab, pored Spasoje Jelačića čine, njegov prvi pomoćnik  Nedeljko Babić, trener golmana Branislav Radaković i radu će pomagati mladi i perspektivni trener Jovan Golić.

Inače Golić je svoje najbolje igračke dane u srpskom fudbalu ostvario baš u zeleno belom dresu Inđije, a trenutno je u procesu učenja za ostvarivanje trenerskog zvanja sa "B" licencom. Jovan Golić je svoju igračku karijeru morao da prekine zbog neugodne povrede iako je imao unosan inostrani angažman. Ovim potezom rukovodstvo inđijskog prvoligaša se pridružuje maloj zajednici klubova koji ulažu svoj trud i na stvaranju trenera, po čemu je Inđija inače već i poznata u Srbiji.

Pripremne utakmice se igraju po sledećem rasporedu:

28.01 Proleter Novi Sad

04.02 Srem Jakovo

08.02 traži se protivnik

11.02 Mačva Šabac

15.02 Radnički Obrenovac

18.02 Bežanija

21.02 Partizan na SRC Teleoptik

25.02 Radnički Šid generalna proba. 

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.