15.06.2016 Nazad  


Novo rukovodstvo u zeleno belom taboru

Sinoć je u Restoranu Fudbalskog kluba Inđija održana Izborna Skupština inđijskog prvoligaša.

Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika kluba Slavka Puvače na tu funkciju su se stvorili uslovi da Skupština izabere novo rukovodstvo.

Tako je nov predsednik očekivano postao

Zdravko Mrđa

, koji je bio i deo ranije uprave kluba. Pored njega skupštinari su izabrali za članove i

Mišu Božića, Milana Momčilovića, Miloša Savića, Gorana Bojovića, Dragoljuba Trifunovića, Iliju Trbovića, Srpaka Medenicu, Slobodana Batala i Nikolu Vukelića

. Predsednik ima po Statutu pravo da u ovo telo imenuje i još tri člana po svom izboru.

Skupština je izabrala

Dragana Pilipovića

za direktora - sekretara kluba.

U Nadzorni odbor su izabrani:

Nikola Došen, Mario Livaja i Dragan Surla

.

Tokom skupa istaknuto je i da klub u ovoj kalendarskoj godini može da računa na nešto više od trinaest miliona dinara iz opštinske kase, a da je do sada već utrošeno preko dve trećine ovih sredstava. Takođe klub iz predhodnog perioda vuče repove dugovanja prema javnim preduzećima, pre svega In Gasu i Vodovodu. Procenjuje se da je taj dug oko šest miliona dinara.

Oslanjajući se i na ovu temu novi predsednik kluba, Zdravko Mrđa je rekao da od ovih preduzeća i Kompanije "Kostić" neće tražiti otpis dugovanja, već da će kroz dogovore ispoštovati i naći način da se dugovanja saniraju. Pored toga istakao je da će se nastaviti na stvaranju izborna_in_2016.gifsopstvenog kadra u klubu, kao i da klub ostane stabilan prvoligaš. Kao poseban prioritet za Zdravka Mrđu je i borba za povratak Inđinčana na Gradski stadion.

Skupštini kluba se obratio i aktuelni predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak. Predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak je između ostalog u dužem obraćanju obećao nastavak dobre saradnje sa ovim klubom, a posebno je istakao da klub mora da ostane na ovom nivou takmičenja, a da se posle saniranja finansijske situacije, može sagledati i eventualni "napad" na elitnu ligu, ako se u datom trenutku to nametne kao pravi cilj. Uz to dotakao se i Fudbalskog kluba "Železničar", izraživši želju da on napreduje za bar još dva stepena više na fudbalskoj mapi. U ovom trenutku bi to bila Vojvođanska liga, grupa Novosadsko - sremska.

Zanimljivo sem Slavka Tuvedžića, aktuelnog predsednika Područnog fudbalskog saveza Srema, niko nije uzimao aktivno učešće u diskusijama, tako da je sve proteklo u mirnoj atmosveri bez i jednog glasa protiv u tačkama dnevnog reda.

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.