22.07.2008 Nazad  


Inđijci na Kopaoniku
Fudbaleri inđijskog prvoligaša, nakon dvonedeljnog rada na svojim terenima, otputovali su juče na Kopaonik. Put tradicionalnog letnjeg boravišta krenulo je 27 igrača. Na kopaonik su krenuli Poleksić, Dević, Mijatović, Livaja, Lukić, Kostić, Stanisavljević, Blanuša, Čukvas, Perišić, Golić, Prljević, Kodžo, Kekić, Perović, Pavković, Dubajić, Marković, Škara, Antunov i Naglić, te novajlije Kašić, Jevđević, Prljević, Ako, Babić, Lalević i Smiljanić.

Ekspedicija zeleno - belih biće smeštena u hotelu Junior. Radiće se na sticanju neophodne fizičke spreme kao i na uigravanju tima za start u prvoligaškom društvu. Treneru Predragu Pejoviću u radu će pomagati Slobodan Marković pomoćni trener i Delivoje Šarenac, legenda zrenjaninskog Proletera, kao trener golmana. Biće odigrane i tri prijateljske utakice sa ekipama koje se zateknu u poznatom sportskom centru. Poslednja, 30. jula u Kruševcu, pred sam povratak u Inđiju.

Trener Predrag Pejović imaće prilike da uklopi homogen sastav, obzirom na dovoljan broj kvalitetnih igrača koje je poveo. Očekuje se da će ekipa dobiti neophodne konture. Prva ozbiljna provera mogućnosti uslediće odmah nakon povratka sa Kopaonika. U subotu 2.avgusta na programu je zaostala utakmica Kupa na području FS Vojvodine. Protivnik je novosadski Proleter, dugo vremena uporni pratilac Inđijaca u prošlogodišnjem takmičenju vojvođanskih srpskoligaša.

Do sada su odigrane tri probne utakmice. U Progaru je savladan istoimeni Borac rezultatom 10:1. Big Bul je bio gost Inđije prošle srede. Nakon dinamične utakmice pobedili su zeleno - beli rezultatom 1:0. U Martincima je protiv kvalitetne ekipe domaćeg Borca nakon 90 minuta solidne igre bilo 1:1. Prikazane igre mogle su da posluže kao uvid u mogućnosti ekipe osvežene neophodnim pojačanjima. Ocena je da će Inđijci ukomponovati čvrst, homogen, sastav, koji će ravnopravno moći da se uhvati u koštac sa ni malo naivnim protivnicima. Istakli su pred početak priprema ozbiljne ambicije. Angažovanjem u prelaznom roku rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Goranom Ješićem je samo potvrdilo svu ozbiljnost svojih namera da pokuša da se domogne pozicije koja vodi u Super ligu.

Tokom aktelnog prelaznog roka pristupili su Blažo Lalević desni bočni igrač , prošle godine standardni član prve postave kulskog Hajduka,Vladimir Kašić vezista Hajduka sa Liona, Marko Prljević igrač sredine terena dojučerašnji član Big Bula iz Bačinaca, Tieri Ako iz subotičkog Spartaka, Goran Smiljanić nadareni omladinac Vojvodine, Babić iz Zemuna i Jevđević vezni igrač Novog Pazara . Posao još nije u potpunosti završen. Očekuju se još dva vredna pojačanja čime će konkurencija za mesto u timu biti zaoštrena do krajnjih granica.

Redove Inđije napustili su Stanislav Ivaniš, koji je pristupio Ljukovu, novom članu Vojvođanske lige grupa Zapad. Ninoslav Kolašinac i Srđan Curaković pojačaće u narednoj sezoni redove srpskoligaša Big Bula iz Bačinaca, ekipe koju predvodi bivši trener Inđije Bogić Bogićević. Dojučerašnji omladinci Ljubović i Golubović biće ustupljeni vojvođanskom ligašu Ljukovu. Miloš Ponjević ima odrešene ruke u izboru nove sredine u kojoj će nastaviti karijeru. Još nekolicina dojušerašnjih omladinaca dobiće priliku za kaljenje u redovima klubova iz okoline sa kojima Inđijci godinama imaju vrlo uspešnu sportsku saradnju.

D.Milovanović
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.