08.08.2007 Nazad  


„Inđija“ se sprema za ekspres povratak među prvoligaše
Fudbaleri „Inđije“ su se vratili sa priprema u Lepenskom viru. Pod rukovodstvom Ljubomira Ristevskog, novog šefa stručnog štaba, marljivo su vežbali deset dana u poznatom Sportskom centru na obali Dunava gde je akcentovano sticanje neophodne fizičke spreme, kao i uigravanje linija tima. Odigrane su dve utakmice. Sa „Big bulom“ zeleno – beli su remizirali (1:1), dok su prvoligaš „Zemun“ savladali rezultatom 2:1.
          - Imali smo odlične uslove. U objektima i na terenima Lepenskog vira, zaista smo mogli da ostvarimo sve što smo zacrtali planom rada. Stariji prvotimci su davali ton pripremama, određujući svakodnevne obaveze manirom profesionalaca, što je garancija da ćemo se od početka najozbiljnije uključiti u borbu za sam vrh kako smo to pred početak priprema i najavili - istakao je Aleksandar Miljanić, sportski direktor Inđije.
          Po povratku iz Lepenskog vira, Inđinčani su učestvovali na turniru staropazovačkog „Jedinstva“ gde su odigrali dve utakmice. U prvom susretu su poraženi od prvoligaša „Novog Sada“ (0:2), a u drugom meču, fudbaleri „Inđije“ su odmerili snage sa novim članom Srpske lige - rumskim „Slovenom“. Trijumfovali su pogotkom najzapaženijeg pojedinca Predraga Kodža, i na taj način, osvojili treće mesto.
          - Pojačanja i igrači, koji su prošle sezone nastupili, čine za sada dobar potencijal. Neophodno je učiniti odgovarajuće napore i uklopiti se u homogenu celinu. Za iskušenja kakva nas očekuju u prvenstvu, biće potrebno još mnogo truda da bi se dostigao odgovarajući kvalitet i prepoznatljiva igra, a za sada smo zadovoljili veći deo potreba u svim linijama. Preostaje još da odradimo manji deo posla u narednih nekoliko dana – dodao je Aleksandar Miljanić.
          Nedavno održana manifestacija klubova vojvođanske grupe Sprske lige, utvrdila je raspored takmičenja. Utisak je da je žreb bio naklonjen Inđinčanima, jer su u prva četiri kola, čak tri puta domaćini. Pred svojom publikom dočekaće „Mladost“ iz Bačkog Jarka, subotički „Spartak“ i „Big bul“ iz Bačinaca. Gostovaće samo u Rumi.
          - Ozbiljno smo odradili dosadašnji tok priprema – ističe Miroslav Blanuša, pouzdani štoper „Inđije“. - Spremamo se za sve vrste izazova, a iskustvo i kvalitet su na našoj strani. Ozbiljne konkurente ćemo imati u ekipama „Spartaka“, „Zlatibor vode“, „Bačke“ i „Proletera“, mada ni ostali takmaci neće mnogo zaostajati. Svi naši protivnici će imati dodatni motiv u činjenici da igraju protiv dojučerašnjeg prvoligaša. Ni malo naivno prvenstvo, te će biti dobrog fudbala, a naši simpatizeri, kojima smo obećali borbu za vrh od samog starta, imaće šta da vide.
          U nastojanjima da stvore sve uslove za povratak među prvoligaše, „Inđija“ je angažovala veliki broj igrača. Pristupili su: Dragoslav Poleksić, Igor Stanisavljević i Perović, dojučerašnji članovi Mladenovca, potom Boško Petrović („Javor“) i Lazar Čukvas („Spartak“), Benin („Vršac“), Ponjević, Perišić, Đukić i Bajat („Novi Sad“), Nikola Petrović (Švedska) i Stevan Veselinović („Vojvodina“, mlađi brat prvotimca Lazara).U narednih nekoliko dana se očekuje dolazak još nekolicine igrača, zvučnih imena, da bi se proces formiranja tima zaokružio.
Za subotu je na Stadionu kod Železničke stanice zakazana generalna proba protiv „Palilulaca“, člana Srpske lige „Beograd“.
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.