09.06.2008 Nazad  


Kodžo majstor za Nišlije
Inđijci su prvoj utakmici baraža za popunu prve lige ostvarili značajnu prednost. Bilo je to pre svega delo izuzetno nadahnutog Predraga Kodža. Kada je pri kraju utakmice zamenjen gledaoci su ga dugotrajnim aplauzom isprazili sa terena. U predivnom ambijentu, pred prepunim gledalištem odigrana je izuzetno kvalitetna utakmica, koja je obilovala svim onim što privlači gledaoce.

Počeli su domaći žestoko, već u 2. minutu Naglić je uputio udarac, zamalo preko gola. Usledio je udarac Kekića, pored gola. Gosti su u 9. minutu opasno pripretili, šut Kovačevića, Poleksić je izbacio u korner. Čuvar mreže domaćih ukrotio je opasan udarac Mirčića u 12. minutu, potom beležimo pokušaj Naglića, lopta zamalo prolazi pored gola. Nišlije su u 34. minutu, preko Kovačevića ponovo pripretili.

U 37. minutu, erupcija oduševljenja na stadionu. Predrag Kodžo se majstorski oslobodio pratilaca, prošao po levoj strani i uputio udarac, golman Danić, kratko je odbio loptu, pritrčao je Kekić i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu. Stanisavljević je u 41. minutu šutirao glavom pored gola, a dva minuta kasnije udarac istog igrača odbrana Nišlija izbacila je u korner. U poslednjem minutu prvog poluvremena Miliovanović je šutirao preko gola.

Drugo poluvreme oba aktera su nastavili nesmanjenom žestinom. Naglić je u 53. minutu iskosa sa dasne strane šalje loptu za malo pored desne stative gola Radničkog. Kekić šutira pored gola u 56. minutu, udarac Trajkovića Poleksić brani. U 77. minutu bilo je 2:0 za Inđiju. Dosuđen je slobodan udarac za domaćina, iskosa sa leve strane, na 25 metara od gola Nišlija. Predrag Kodžo je šutirao i velemajstorski pronašao suprotni ugao gola Radničkog, ponovo je nastalo oduševljenje na stadionu.

U završnici susreta gosti su preuzeli inicijativu, udarac Kovačevića u 81. minutu, Poleksić izbacuje u korner samo minut kasnije stvara se nova gužva u šesnaestercu Inđije, ali je odbrana uspela da otkloni opasnost. Stanisavljević je u 86. minutu izveo slobodan udarac sa 20 metara, a čuvar mreže Nišlija loptu je izbacio u korner. Do kraja susreta igralo se obostrano borbeno, a poslednji zvižduk dobrog sudije Marušića bio je poziv da prepuno gledalište zasluženim aplauzom nagradi sve aktere susreta.

Sportski žurnal, D.Miliovanović
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.