03.06.2008 Nazad  


Zalet za Nišlije
Inđijci su svojim sugrađanima priredili pregršt prijatnih iznenađenja. Igrom i rezultatom u nedeljnom izdanju na stadionu kraj novobegradskog Studenjaka još jednom su se potrudili da se fudbal kao tema nametne u svim sportskim krugovima. Slavlje se sa Novog Beograda brzo prenelo u Inđiju. Do ranih jutarnjih sati narednog dana orila se pesma razdraganih navijača. Bili su zeleno-beli ubedljivi u nadmetanju sa Slogom. Ovo je naročito bilo vidljivo u drugom poluvremenu kada su golovima Golića i Kekića prokrčili put u naredni krug.

Napadačkim akcijama i efikasnom igrom primorali su Kraljevčane na odbranu gola. Na kraju su fudbaleri i rukovodstvo Sloge sportski priznali da se u dalje takmičenje plasirao boji tim. Sve je proteklo u izuzetno korektnom nadmetanju i pravoj sporskoj atmosferi, ambijentu kakav se samo poželeti može.

Jovan Golić je bio pokretačka snaga akcija Inđijaca na sredini terena.Bezbroj puta presekao je napade protivnika, a odmah potom bio začetnik akcija svoje ekipe.U 63.minutu uspeo je da se upiše u listu strelaca. Iskoristio je idealan centar šut Predraga Kodža. Bio je najviši u skoku nakon izvedenog kornera i glavom loptu poslao u nebranjeni deo mreže nemoćnog čuvara mreže Kraljevčana.

"Period ispitivanja snaga trajao je malo duže. Svesni rizika koji nose ovakve utakmice nismo se odmah upustili u napadačke akcije.Računali smo na mogućnost da nas napadači Sloge iznenade. U drugom delu sve adute smo bacili na napad. Na kraju nam se itekako isplatilo. Kod vodećeg gola pratio sam let lopte. Kodžo je idealno nabacio iz kornera tako da mi nije bilo teško da uputim udarac glavom na pravo mesto.

Kraljevčani su se predstavili kao čvrsta i borbena ekipa, ali su svoja nastojanja održali u granicama fer i sportskog nadmetanja na čemu im odajemo puno priznanje. Neobično smo zahvalni našim vernim navijačima. Za podršku koju su nam pružili sa tribina zaslužuju čistu desetku.

Revanširaćemo im se na pravi način već u subotu na našem stadionu. Ovom pobedom širom smo otvorili vrata konačnom uspehu. Dobili smo silan podsticaj da istrajemo u nastojanjima da se kroz dve utakmice protiv niškog Radničkog domognemo ranga takmičenja koji nam po svemu pripada" izgovorio je u jednom dahu Jovan Golić.

Prvi strelac Ljubiša Kekić bio je i u nedeljnom meču na visini zadaka. Iskoristio je jednu filigransku akciju Kostića i Stanisavljevića u 72.minutu. Ovim golom razrešio je sve dileme oko prolaza u naredni krug baraža i omogućio nevidjeno slavlje na južnoj tribini, gde su bili smešeni navijači zeleno belih.

"Na pravi način smo odigrali utakmicu. Naročito sam zadovoljan igrom celog tima u drugom poluvremenu. Imao sam idealnu priliku i u 15.minutu utakmice. Lopta je nezgodno odskočila, pogodila me u butinu, pa je prilika otišla u nepovrat. Ponovo smo se predstavili kao borbena i iskusna ekipa, kojoj nastupi u ovakvim utakmicama ne predstavljaju poseban problem. Odigrali smo u visokom ritmu svih 90 minuta dokazujući da imamo i snage i umeća za iskušenja kakva nose baraž utakmice. Sa nestrpljenjem očekujem subotu novu priliku za dokazivanje.

Spremni smo da se, konačno pred domaćom publikom, predstavimo u istom svetlu", rekao je Ljubiša Kekić.

Nedeljko Perović, iskusni napadač, dobio je priliku u drugom poluvremenu. Na dobro poznatom terenu, jer je duže vreme nosio dres Novobeogradjana, osećao se kao riba u vodi i svi se slažu da je uneo mnogo živosti u napadu i omogućio rezultatski preokret. Izuzetnom pokretljivošću i efektnim driblinzima stavljao je na grdne muke odbrambene igrače Sloge.

"Prebacili smo težište igre pred protivnički gol, brzom izmenom mesta stvorili smo više pogodnih prilika od kojih su dve pravovremeno iskorišćene. Uz asistencije Predraga Kodža i ostalih saigrača iz veznog reda bilo je pravo zadovoljstvo učestvovati u napadima. Nećemo se na ovome zaustaviti. Možemo i moramo još bolje. Naredni protivnik, Niški Radnički izaziva respekt ali i dodatno motiviše. Imamo nekoliko dana da se pripremimo i potpuno spremni dočekamo mečeve odluke. Podgrejali smo nade naših vernih simpatizera u konačan uspeh što bi bio povod za neviđeno slavlje" istakao je Nedeljko Perović.


D.Milovanović
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.