30.05.2008 Nazad  


Dragoslav Poleksić junak penal ruleta
Fudbal je ovih dana glavna tema razgovora u Inđiji. Svakako sa puno razloga. Fudbaleri Inđije su u sredu, nakon puno uzbuđenja, uspeli da prebrode prvu prepreku na putu povratka u Prvu ligu. Na penal ruletu bili su uspešniji od obrenovačkog Radničkog. Junak penal ruleta Dragoslav Poleksić , čuvar mreže zeleno belih, uspeo je da odbrani dva udarca sa bele tačke i tako doneo neopisivu radost saigračima i vernim navijačima. U oceni učinka na utakmici svako je imao svoje viđenje. U jednom se svi slažu. Namerili su se na vrlo kvalitetnog protivnika i prava je šteta što Obrenovčani moraju da se pomire sa činjenicom da će sreću morati da potraže u sledećem pokušaju. Svim akterima odaje se priznanje na izuzetnoj borbenosti i zalaganju, izgaranju do poslednjeg atoma snage.

Trener Predrag Pejović umešno je vodio ekipu kroz iskušenja na koja je nailazila u sredu. "Bilo je upravo onako kako smo i pretpostavili. Nismo se prevarili u oceni mogućnosti protivničke ekipe. Tačno smo procenili da je igra veznog reda najjače oružje Obrenovčana pa smo nastojali da je na pravi način neutrališemo. Bilo je izuzetno teško, naročito u prvom poluvremenu. Nije bilo ni malo lako preduprediti sve namere mlade i poletne ekipe iz Obrenovca. Uz velike napore ipak smo uspeli u tome. Ne treba trošiti mnogo reči o kvalitetima pojedinaca. O mladim igračima radničkog vrlo brzo će se čuti. Pred njima je velika perspektiva.Naši igrači ispunili su sve taktičke zadatke i na tome im treba odati posebno priznanje. Istrajali su u nameri. U drugom delu uspeli smo da nametnemo svoju igru. Prebacili smo težište igre na protivničku polovinu i rasteretili poslednju liniju odbrane. Nije možda bilo neke lepote u igri ali u ovakvim utakmicama to se retko može videti. Kod izvođenja penala prvladalo je veće iskustvo i smirenost naših izvođača i posebno čuvara mreže Dragoslava Poleksića" istakao je u oceni utakmice Pejović .

"Sistem popune Prve lige kroz baraže iziskuje od igrača ogromne psihofizičke napore. Igrati pod ovakvim meteorološkim uslovima, pod imperativom pobede zaista je iscrpljujuće. Trebalo je nakon utakmice videti izraze lica igrača obe ekipe da bi sve bilo jasno. Trebaće nam dosta truda i umeća da povratimo neophodnu svežinu. Prolaz u naredni krug eliminacija donosi još veće opterećenje i neizvesniost u pogledu ishoda. Neumoljiva pravila koja u sebi nose dozu surovosti. Valjalo bi zbog toga dobro razmisliti o novom, humanijem, načinu popune Prve lige" izneo je svoje mišljenje trener Inđije.

Predstoji sledeća runda, utakmica sa kraljevačkom Slogom. "Već sutra pred nama je novi izazov. Obaveza da se i u susretu sa Kraljevčanima predstavimo na pravi način. Ništa se u koncepciji i pristupu neće menjati. Kao i prethodnu utakmicu i ovu ćemo odraditi na pravi način, manirom iskusnih takmičara. Čvrsto, odgovorno, bez posebnih uzleta i izliva emocija. Vrlo dobro znamo kako se igraju ovakve utakice. Prikupili smo dovoljno podataka o ekipi Sloge. Od svih učesnika baraža jedini su Kraljevčani u prvoj utakmici u regularnom delu izborili pobedu. Podatak koji sam po sebi dovoljno govori.

Igora Tufegdžića, kolegu iz suprotnog tabora odlično poznajem iz vremena zajedničkog polaganja ispita za zvanje trenera sa "A"licencom. Mlad i ambiciozan stručnjak. Uneo je dosta svežine i novih ideja u radu i vođenju ekipe. Ostaje da u nedelju na delu vidimo kakve su mogućnosti Kraljevčana. Ponovo očekujem tešku rovovsku borbu i krajnju rezultatsku neizvesnost. Preostaje nam da ekipi vratimo neophodnu svežinu .Pokušaćemo to da ostvarimo u našoj stalnoj bazi na Iriškom Vencu i da u utakmicu sa Slogom udjemo potpuno smreno" naglasio je Pejović .

U prvoj utakmici baraža Inđijci su imali značajn upodršku nekoliko stotina svojih vernih navijača. Prema objektivnim procenama u nedelju će ih na Novom Beogradu biti dvostruko više. Blizina stadiona Radničkog i značaj utakmice neodoljiv su magnet za navijače. Zbog svega je rukovodstvo Kluba odlučilo da za odlazak u Novi Beograd udvostruči broj autobusa koji će krenuti put poprišta nove utakmice. Polazak autobus planiran je za 14,45 časova ispred Gradskog stadiona.,

D.Milovanović
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.