30.07.2007 Nazad  


Oštra borba za dres
Fudbaleri FK „ Inđija“ marljivo rade u Lepenskom viru u okviru poznatog sportskog centra sa optimalnim uslovima. Trener Ljubomir Ristovski je nametnuo žestok ritam bez obzira na visoke temperature rade predano u sticanju snage i uigravanju linija. Dva puta dnevno, trener Ristovski izvodi izabranike na teren, a dresovi natopljeni znojem nagoveštavaju da rad neće biti uzaludan. - Radimo na svim elementima, ali vežbe kondicije su najvažnije. Sve teče po planu i nema mesta nezadovoljstvu. Težimo ekspresnom povratku u Prvu ligu, iako nas očekuju jaki rivali: „Zlatibor voda“, „Spartak“, „Palić“. Daćemo sve od sebe da na kraju ostvarimo ambicije rukovodstva. Ekipa ima mladost, ali i iskustvo, pa težimo da napravimo skladan spoj zarad dobrih rezultata. Konkurencija je jaka, svi ispunjavaju obaveze i maksimalno se trude, a ko će obući dres zavisi od njih samih – rekao je trener Ristovski. Najvažnije je da nema težih povreda što je za ovu fazu uobičajeno.
I tehnički direktor Kluba Dragan Pilipović, tvrdi da se pripreme odvijaju po planu. - Posle jutarnjih vežbi sticanja snaga, na programu je rad s loptom. Novajlije se polako, ali sigurno uklapaju i plan stvaranja jake ekipe će biti relaizovan. Cilj nam je da za svako mesto u timu imamo po nekoliko rešenja. Ovo je bitno zbog oštre konkurencije u borbi za vrh. Među pojačanjima je nekolicina iskusnih prvoligaških igrača, koji daju ritam i ozbiljnost pripremama, a strogi zahtevi stručnog štaba se ispunjavaju bez pogovora. Svesni šta ih očekuje, igrači odrađuju program bez postavljanja suvišnih pitanja. Osim Inđinčana, u Lepenskom viru borave i „Big bul“, prvoligaš „Zemun“, „Mogren“ iz Budve i srpskoligaš „Sopot“. FK „Inđija“ je već odigrala mečeve sa „Big bulom“ i „Zemunom“, a do povratka će imati još proba. - Iako prvi testovi, po pravilu ne otkrivaju mnogo, prema viđenom prvenstvo čekamo igrački jači u odnosu na prethodno. U sredu, posle treninga krećemo kući, a u poslepodnevnim časovima ćemo odigrati utakmicu u Staroj Pazovi s „Novim Sadom“ u okviru tradicionalnog turnira srpskoligaša „Jedinstva“.
Kao prošlogodišnji pobednici imamo obavezu da se predstavimo u što boljem svetlu. Generalka je sa beogradskim srpskoligašem „Palilulcem“. Planiraju se još neka pojačanja. Aktivnosti u vezi sa angažovanjem igrača nisu još završene, jer se pregovara sa nekoliko zvučnih imena. Biće u pravom smislu reči pojačanja, za zacrtani plan, ali i magnet za publiku - istakao je Pilipović.

Dušan Milovanović, SPORTSKI ŽURNAL
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.