13.03.2008 Nazad  


Moramo da gurnemo ruke u blato
Gorana Ješića, člana Skupštine FSS i predsednika prvoligaša Inđije, vest o Terzićevoj ostavci zatekla je u Kanu.
U gradu poznatom po filmskom festivalu, Ješić je kao predsednik Opštine Inđija primio nagradu namenjenu gradu sa najboljim investicijama u Evropi. Na kratko je, ipak , morao da se vrati fudbalskim problemima.

- Nemam jasan stav prema Terzićevom potezu – priznao je Ješić.
- Ne znam šta da kažem i kako da komentarišem.

Pokušavajući da sagleda situaciju, Ješić je primetio da je Terzićev potez očekivan.

- Posle svega, prirodno je da predsednik podnese ostavku. S druge strane, ima još puno posla, ali u ovakvim okolnostima Terzić nije u mogućnosti da ga obavlja. Ostavka je, ipak, logična posledica.
Predsednik Inđije naglašava da je najveća odgovornost za budućnost srpskog fudbala na 80 delegata Skupštine FSS.

-  U decembru sam na Skupštini FSS zalagao da razgovaramo o svemu, pa i o najneprijatnijim temama. To je mesto gde se rešavaju problemi. Skupština sada mora da izabere put kojim će krenuti srpski fudbal.

Ješić je u nekim kalkulacijama pomenut kao mogući Terzićev naslednik, ali u telefonskom razgovoru iz Kana odbio je kandidaturu.

-  Ja sam, pre svega, političar i mislim da mi nije mesto u vrhu FSS. Predsednička fotelja namenjena je ili bivšim fudbalerima ili školovanim menadžerima, što možda čak i više priliči savremenom dobu. Ovo je trenutak kad je Srbiji potreban čovek koji će zasukati rukave i do lakata gurnuti ruke u balto. To nije sramota, već dužnost poslovnog i sposobnog čoveka. Nama je možda sada više potrebniji takav menadžer nego fudbalska veličina.

Iz ugla uspešnog političara, Ješić je objasnio da je fudbalu neophodna snažnija podrška institucija.

-  Fudbal je u svakoj državi ogledalo društva. Ovo je sjajan trenutak da mnogo toga promenimo i u društvu i u fudbalu. Važno je da sagledamo sve probleme i da se upustimo u rešavanje. Ispred nas su važne odluke. Nije lako menjati društvo i sistem, ali ako postoji volja ima i načina – rekao je Goran Ješić, član Skupštine FSS.

_______________________________________________________
Milošević ili Jugović

FSS sada traži novog predsednika. Ješić se opredelio da funkciju dobije čovek koga koga će odlikovati, pre svega, kvaliteti vrhunskog menadžera. Ako Srbija izabere drugačiju ličnost, ako se Skupština opredeli za neko veliko fudbalsko ime, Ješić predlaže dva kandidata.

- Ako smo za ljude sa fudbalskom biografijom, Savo Milošević ili Vladimir Jugović bi mogli biti najbolji izbor za Srbiju – rekao je Goran Ješić, član Skupštine FSS.


M. Todić, SPORTSKI ŽURNAL
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.