10.03.2008 Nazad  


Nameštao i Karadžić

Goran Ješić, predsednik opštine Inđi­ja i prvi čovek istoimenogkluba, još pre šest meseci je javno pričao o nepravil­nostima u srpskom fudbalu. Sada, kada se povela priča o regularnosti takmiče­nja, on ističe da nije nimalo iznenađen, jer nameštanja ima u trećoj ligi, pa zašto ne bi bilo i u elitnom takmičenju. Kao primer navodi subotički klub Zlatibor voda, koji je, prema njego­vim rečima, u jesenjem delu sezone uz pomoć podpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića namestio 10 utakmica.

Mnogi su iznenađeni poslednjim dešavanjima, ali ja nisam. Odavno sam ukazivao na pojave kao što je sistem „tri za tri" i, naža­lost, pokazalo se da sam bio u pravu. Kade se namesta u trećoj ligi, šta onda možete da očekujete u Superligi? Nije hrabrost sada pričati o tome, jer je sada svima jasno da toga ima u srpskom fudbalu - kaže Ješić.

Prvi čovek sremskog trećeligaša tvrdi da ima dokaze  nezakonite radnje

- Naravno da postoje ljudi koji će da posvedoče o nameštanju utakmica, a već postoje njihove izjave, tako da se ne plašim eventualne tužbe. Primera radi, moj klub je u osmini finala Lav kupa Srbije ispao od OFK Beograda, a na dan utakmice su promenjena oba pomoćna arbitra. Jedan od njih nam je poništio re­gularan pogodak, a drugi je radnik Zlatibor vode, koja je jedan od glavnih sponzora kluba sa Karaburme. Kada smo već kod Zlatibor vode, da kažem da je istoimeni klub iz Subotice jesenas namestio 10 utakmica, i to uz pomoć potpredsednika nacionalnog saveza Tomi­slava Karadžića. Takođe, mi smo prošle godine ispali iz lige jer su ekipe Sevojna, Novog Pazara i Spartaka namestile poslednja četiri kola.

Ješić naglašava daje upozoravao rukvodeće ljude srpskog nacionalnog saveza da će im se to jednog dana obiti o glavu.

-Čitav život sam u futbalu i znao sam da će se takav odnos kad-tad obiti o gla­vu, To sam i rekao čelnim ljudima Saveza, ali ime oni nisu slušali, Naravno, treba izneti dokaze, ali je činjenica da su naši vodeći klubovi umešani u takve stvari i da zbog toga trebada odgovara­ju - kaže Ješić.                      

 

K. Radulović, KURIR

 

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.