06.02.2008 Nazad  


Fudbaleri FK "Inđija" nastavljaju seriju prijateljskih utakmica

Inđijci su zadovoljni dosadašnjim tokom priprema. Nakon tri nedelje rada na sticanju neophodne fizičke spreme u subotu je odigrana prva probna utakmica. Protivnik je bio Big Bul iz Bačinaca, ekipa iz gornjeg doma vojvodjanskog srpskoligaškog društva. U meču sa timom svog nekadašnjeg trenera Bogića Bogićevića prikazali su zeleno beli zavidan nivo pripremljenosti. U utakmici sa kvalitetnim protivnikom viđeno je dosta zalaganja, tečnih akcija i na kraju prikazana solidna efikasnost. Postignuta su dva pogotka i stvoreno još nekoliko lepih prilika. "Ne možemo davati neku detaljniju ocenu na osnovu prve utakmice" - rekao je nakon provere Aleksandar Miljanić, sportski direktor. "Ima do starta prolećnog dela dovoljno vremena da se sve postavi u odgovarajuću ravnotežu. Novajlije koje smo angažovali polako ali sigurno se uklapaju u novu sredinu. Smatram da smo pogodili u izboru pojačanja. Imaćemo na proleće snažniju i kvalitetniju ekipu spremnu da iznese teret borbe za prvo mesto" - naglasio je Aleksandar Miljanić .

Protekle nedelje zbog visoke temperature na poštedi su bili Predrag Kodžo, Lazar Čukvas , Nedeljko Perović i novajlija Tijeri Ako. Svi su od juče uključeni u trenažni proces sem Nedeljka Perovića kome je, po nalogu lekara, produžen odmor za još nekoliko dana.

Na utakmici sa Big Bulom u ekipi je primećeno još nekoliko novajlija koji su pobudili pažnju znatiželjnih posmatrača. Radi se o Brazilcima Jonasu i Rodrigu, igračima sredine terena i napadaču Marselu. Sva trojica su uspešno položila probni test pa su Inđijci, u nameri da ih angažuju, zatražili potrebne međunarodne sertifikate.

Stanislav Ivaniš priključio se pripremama matičnog kluba. Iskusni igrač sredine terena, nekadašnji član Inđije, Srema i staropazovačkog Jedinstva, poslednjih šest meseci proveo je u redovima Itihada iz Bengazija , člana prve lige Libije. Odlučio je da karijeru nastavi u klubu u kom je ponikao. Dogovor je brzo postignut pa se Ivaniš ponovo našao u društvu nekadašnjih saigrača.

Inđijci danas nastavljaju seriju prijateljskih utakmica. Zanimljiv susret biće odigran na pomoćnom terenu stadiona OFK Beograda na Karaburmi. Inđijci će imati priliku da oprobaju teren sa veštačkom podlogom. Protivnik je srpskoligaš Sopot. Biće ovo šansa za novu proveru mogućnosti svih potencijalnih kandidata a naročito novajlija. Početak utakmice zakazan je za 12.30 minuta.

Dušan Milovanović

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.